البطاطا بالقشطه


المحرر موضوع: البطاطا بالقشطه  (زيارة 1049 مرات)

0 الأعضاء و 1 ضيف يشاهدون هذا الموضوع.

غير متصل omhassan

  • عضو جديد
  • *
  • مشاركة: 2
  • منتديات عنكاوا
    • مشاهدة الملف الشخصي
    • البريد الالكتروني
البطاطا بالقشطه
« في: 02:59 11/09/2015 »
كيكة البطاطا بالقشطة”
المقادير:
2كيلو بطاطا
1كوب لبن
1كوب سكر مش مطحون (سكر ناعم فقط)
4بيضات كاملة دون الفصل
3ملاعق كبيرة سمنة
ربع ملعقة صغيرة فانيليا
1كوب جوز هند ناعم
– للتزين:
– قشطة
– زبيب
– مكسرات(سوداني مجروش او بندق او عين جمل)
معلومات تجعلك امهر طباخة:
عند اختيارك للبطاطا اختاري البطاطا اللى حجمها متوسطه الرفيعه اوي بتكون ناشفه ولا تحتوي على فوائد قيمه ام اللى حجمها كبير عادة بتكون متهرمنه وطبعا يفضل البيض البلدي والبنات اللى متعرفش ايه هو البيض البلدي دا الناتج عن الفراخ البلدي اللى بيكون لونها احمر وعاده بتكون صغيره الحجم وطبعا مش هاننسى السمنة البلدي طعمها تحفه من غير اي حاجه وصحيه طبعا بعكس الانواع الاخري المشتقه من هدرجة الزيوت .
طريقة العمل:
– تغسل البطاطا جيدا
– تسلق البطاطا ويتم نشلها من المياة الساخنة وتترك حتي تبرد
– تقشرالبطاطا وتهرس ثم نتركها حتي تبرد.
– يسخن الفرن علي درجة حرارة 180.
– تاتي بالبطاطا المهروسة ويضاف اليها اللبن والسكر والبيض والفانيليا والسمنة وجوز الهند ثم يمزجوا جيدا .
تدهن صينية بمقاس 30سم بالسمن ثم يوضع فيها الخليط ثم تزين بالقشطة والزبيب ويوضع في الفرن في درجة حرارة 180 حوالي 20 دقيقة وعندما تخرجيها من الفرن اتركيه لتبرد وقطعيها مثل الكيك وقدميها.
وبالهناء والشفاء
المصدر:
http://www.om-hassan.com/%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%B7%D8%A7%D8%B7%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%82%D8%B4%D8%B7%D8%A9/